top of page
Search
  • K.Can

Menstrüal Döngü Oral Termometresi: Daysy

Birleşmiş Milletlerin Kanser Araştırma Birimi, 2005 yılında hormonal doğum kontrol haplarının insanlar için kanserojen olduğunu açıkladı. Sentetik östrojen diğer sentetik maddeler gibi kanserle ilişkilendirildi. Kanser araştırmalarında akla gelen isim Dr. Samuel Epstein doğum kontrol hapları için uyarıyor. Meme kanseri önleme programı çerçervesinde, 20 kontrollü çalışma gösteriyor ki, doğum kontrol hapları menapoz öncesi meme kanserinin en yüksek risk faktörü. Hesaplamalara göre doğum kontrol hapı kullananlar, kullanmayanlara göre 10 kat daha fazla meme kanserine yakalanma riskine sahip.

Bilmeyenler için doğum kontrol hapları, korunmasız cinsel ilişkiden sonra kullanılan, ovülasyonu geciktiren, döllenmeyi engelleyen bir ilaç ve eczanelerden reçetesiz alınabiliyor. Bu sayede korunmasız ilişkiden sonra da istenmeyen gebelik önlenebiliyor. İlişkiden sonra en geç 72 saat sonra kullanılması gerekiyor, ilişkiyle hapın kullanımı arasındaki süre ne kadar kısa olursa da yöntem o kadar etkili oluyor. Dr. Samuel Epstein'ın iddialarına ve hatta çalışmaların sonucuna rağmen doğum kontrol hapları sıklıkla kullanılan bir yöntem ve hatta adet adet düzensizliği, rahimiçi dokunun rahim dışında bulunması gibi başka rahatsızlıklar için de bu haplara başvuruluyor.

Doğum kontrol haplarının dışında geriye kalan tek yöntem korunmalı cinsel ilişki. Fakat yeni bir girişim bunu değiştirebilir. Daysy adı verilen menstrüal döngü ölçüm cihazı kondom veya doğum kontrol haplarına alternatif olmayı, menstrüal döngünüzü telefonunuzda takip edebilmenizi amaçlayan bir ürün. Vücut sıcaklığı ve kullandığı farklı algoritmalarla gebe kalma korkusu olmadan cinsel ilişkiyi sağlayabileceğini iddia ediyor.

Sabah uyandığınızda Daysy'i dilinizin altına koyuyorsunuz ve cihazı çalıştırıyosunuz. Bip sesiyle ölçümü bitirdiğini söylüyor. Daha sonra da size trafik ışığı gibi sarı, kırmızı ve yeşil ışıklarla bilgi veriyor. Kırmızı ışık fertil olduğunu yani doğurgan olduğunu, yeşil ışık fertil olmadığını söylüyor. Sarı ışık da yeterli bilgiye sahip olamadığını tekrar ölçüm gerektiğini söylüyor. İsterseniz Daysy'i iPhone'a da bağlayabilir ve takvim dahil, menstrüal döngü ile ilgili detaylı bilgileri iPhone'da düzenli bir şekilde, görebilirsiniz.

Daysy, şu anda sadece kendi internet sitesi üzerinde satılıyor. Avrupa için 290€, Amerika için ise 375$ üzerinden satış yapılıyor. Herhalde Amerika'da pahalı olup da Avrupa'da ucuz olan nadir teknolojik ürünlerden. Sebebi ise Daysy'nin Almanya kökenli bir girişim olması. Ürünün gelşmesi ve yaygınlaşmasıyla da ucuzlayacağını umuyorum.

Daysy'nin yayımladığı, Daysy Hızlı Başlangıç Rehberi adlı videoyu izleyererek, Daysy siparişiniz üzerine gelecek olan kutunun açılışını ve Daysy'nin başlangıcını izleyebilirsiniz.

Konu ile igili :

1 view0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook - White Circle
bottom of page